Shining Shawol
| tales | le owner | stuff | footsteps | credits |
Gambar Aaron Aziz Duta Yourgurt, Berangkat Ke Mekah Esok
Sunday, 20 May 2012 at 07:58



Sejak bergelar Bintang Paling Popular, Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2011 (ABPBH 2011), pelbagai cerita sensasi yang melanda Aaron Aziz. Namun semua itu dilihat Aaron Aziz sebagai satu lumrah bagi insan yang bergelar selebriti. Tetapi dengan isu permit dan pelbagai lagi isu seumpamanya, Aaron Aziz melahirkan perasaannya hairan dan juga pelik melihat situasi yang berlaku ke atas dirinya yang juga merupakan seorang ahli Seniman.
"Jika melihat daripada sudut saya sebagai seorang ahli Seniman, kenapa saya seperti ditindas dan seperti mahu disingkirkan daripada persatuan itu.

"Sepatutnya sebagai ahli Seniman, rasanya saya perlu dibantu bagi menyelesaikan perkara seperti ini.

"Sebagaimana ada pihak yang mahu saya tunjukkan bukti, saya tidak perlu buktikan apa-apa.

"Seringkali saya berulang- alik ke jabatan Imigresen dan status saya sah di sini. Takkan perkara itupun saya mahu beritahu semua orang?

"Sekarang saya hanya jaga kerja saya dan sibukkan diri daripada terus membuang masa melayan perkara yang ada kalanya menunjukkan seseorang itu tidak matang dalam membuat sebarang kenyataan," ujar Aaron Aziz.

Dalam perkembangan lain, Aaron Aziz katanya akan berlepas ke Tanah Suci bagi menjalani Umrah dan menghabiskan episod bagi siri Adam dan Hawa di sana, dan akan berlepas esok. Dia juga diajukan soalan tentang isu mengupah pengawal sepanjang majlis ABPBH 2011 serta roadshow bagi acara berkenaan dan Aaron Aziz mengatakan itu sekadar mahu melancarkan pegerakannya sepanjang acara berlangsung.

Menurutnya lagi, orang yang menawarkan khidmat bodyguard itu juga merupakan temannya dan dia sekadar menerima tawaran itu kerana atas dasar rakan. Aaron Aziz yang kini sibuk dengan pelbagai aktiviti seninya tetap meluangkan masa bersama produk yang mengangkat Aaron sebagai duta dan jurucakap iaitu bagi jenama Yourgourt.
"Pada mulanya saya tidak menggemari pemanis mulut ini, tetapi setelah diberi peluang menjadi duta, saya diberi peluang merasa dan ternyata ia tidak seperti yang disangkakan. Ia enak dan sihat untuk dimakan oleh semua lapisan masyarakat,' jawab Aaron Aziz yang menjadi duta untuk tempoh dua tahun.







at 07:55



Nampaknya kontroversi demi kontroversi yang melanda bukanlah penghalang buat Aaron Aziz meneruskan perjalanan karier seninya.

Malah di sebalik kesibukan menjalani penggambaran drama dan filem, Aaron sempat menunaikan umrah bersama isterinya yang tercinta.

Beliau dijangka berada di tanah suci Mekah selama kira-kira 12 hari.

Aaron sempat berkongsi keterujaan untuk menunaikan ibadah itu bersama peminat-peminat dengan memuat naik gambarnya bersama isteri di profil Instagram sebelum mereka berlepas ke sana.

http://www.2dayblogger.com/blog/wp-content/uploads/2012/05/aaron-aziz-diana-mekah.jpg

“Salam semua. Sebelum kami ke tanah suci, kami ingin meminta maaf sekiranya ada tersalah silap kata atau mengguris hati sesiapa. Terima kasih semua atas doa doa anda. InsyaAllah kami akan doakan semua juga.. Take care.. Heartz deep deep,” tulis Aaron.

Semoga mereka selamat pergi dan pulang daripada menunaikan ibadah tersebut, marilah kita doakan agar Aaron dan isterinya menunaikan ibadah umrah dengan sempurna.

Bermula dengan kontroversi nama sebenarnya yang dicanang hebat oleh orang ramai hinggakan rupa bentuk sebenar kukunya dikritik, terkini, isu tentang kerakyatan dan permit kerjayanya pula dipersoalkan selepas dia menang besar dalam ABPBH 2011 yang lalu.

Dalam perkembangan lain pula, rezeki Aaron dalam dunia hiburan semakin bertambah apabila dia terpilih untuk menjadi pengacara bagi program realiti TV, Fear Factor Asia.

Cuma buat masa ini, Aaron dikatakan masih lagi belum membuat persediaan untuk mengacarakan rancangan tersebut.






at 07:51



Terkini menurut laman twitter, Aaron Aziz dan isteri telah pun selamat ke Tanah Suci Mekah. Aaron Aziz dan isteri sebelumnya berangkat ke tanah suci Mekah untuk menunaikan Umrah, Aaron melalui Twitter’nya juga turut memohon maaf.

“Salam Semua. Sebelum kami ke tanah suci, kami ingin memina maaf sekiranya ada tersilap kata atau menguris hati sesiapa. Terima kasih semua atas doa doa anda. InsyaAllah kami akan doakan semua juga.. Take care.. Heartz deep deep”

Berbangkit dengan kontroversi nama sebenarnya yang dicanang hebat oleh orang ramai hinggakan rupa bentuk sebenar kukunya dikritik, terkini, isu tentang kerakyatan dan permit kerjayanya pula dipersoalkan selepas dia menang besar dalam ABPBH 2011 yang lalu.

Perkembangan lain pula, rezeki Aaron dalam dunia hiburan semakin bertambah apabila dia terpilih untuk menjadi pengacara bagi program realiti TV, Fear Factor Asia.

Semoga mereka selamat pergi dan pulang daripada menunaikan ibadah tersebut, marilah kita doakan agar Aaron dan isterinya menunaikan ibadah umrah dengan sempurna dan selamat pulang semula ke tanah air.





Woi!! Sim card kawan aku kene curi woi!! DARR!!
Thursday, 17 May 2012 at 05:43





hai assalamualaikum!!

Now Najwa nak cerita pasal my friend kene curi!! Dye bawa phone dye at school coz dye nak betulkan phone dye.. maklumlah rumah dye jauh daripada kedai phone!! dah la malas la nak cerita pasal dye!! padan muka sim card hilang!! harharhar!!



Update blog!! Harus ke? whatever!
Wednesday, 16 May 2012 at 04:20




Assalamualaikum dan Selamat sejahtera!!

Hai frenzz!! Nak bagi pendapat! Harus ke kena update blog tiap-tiap hari?? How? Tak dosa kan kalau tak update blog tiap-tiap hari!! Baik sembahyang tiap-tiap hari kan.. Lagi banyak dapat pahala!! Hahaha.. Sorry la blog tak seberapa! Tak cantik macam korang punye kann!! Darr!! (ayat sis Diyana Halik selalu guna) * isteri Abg long saya AARON AZIZ (yeke abg long Najwa..Poyo je.kalau betul Alhamdulilah) haha.. Kalau ada peminat abg long terbaca bak kata Zizan “MAAFKAN SAYA” haha.. Oky la nak pergi dinner..daripada tadi nak cakap pergi dinner tapi x pergi2 lagi.. k la nak pergi da nie bye!!

Dear Najwa
16/05/2012
7:27 pm






at 03:32



Hai!..Apa khabar semua.!!
Hye!.How are you.!!


Sekarang Najwa nak cerita tentang Hari Guru yang telah berlangsung di school!! Opss!!..sekolah lah..hehe. Nak cakap english tapi mixture (campur)…haha! Tadi Najwa lupa nak bawa camera Digital Eos Najwa tu.!! (macam la ada) rasa macam rugi juga sebab tak dapat tagkap gambar dengan guru kesayangan,,(sayang lah sangat..Darr!) Bising lah dekat sini!! Lepas tu tak bawa hadiah pulak!! Ehh!! Bawa la hadiah…bagi hadiah bagi dengan kad je cukup!! Tak ade masa nak beli hadiah dengan exam la lagi!! Pening-pening..*KORANG PAHAM TAK DENGAN TULISAN INI? KALAU TAK FAHAM BAGITAU TAU!!* Ini hadiah yang Najwa bagi kat cikgu..


Lepas t tah mana dah semua cikgu pergi! Dengar citer semua pergi maen bowling! Tak ajak pon kann!! Sampai hati! K la nak pergi dinner pulak! Nanti terlambat pulak! K bye

Dear Najwa!!
16/05/2012
7:16 p.m








Disclaimer
Hi there. Put your own words here !
Rewind


Old things ^^




SHINee - Haru